اعجاز خوراكي ها

هلو
هلو ميوه‌اي‌ ايراني‌ است‌ كه‌ به‌سبب‌ داشتن‌ مزه‌اي‌ لذيذ آن‌ را به‌ اكثر نقاط‌ دنيا برده‌ و كاشته‌اند.
هر چند پوست‌كندهِ هلو لذيذتر و گواراتر است، توصيه‌ مي‌كنيم‌ هميشه‌ آن‌ را با پوست‌ ميل‌ كنيد و منافع‌ اين‌ كار را به‌ لذتي‌ زودگذر ترجيح‌ دهيد. پوست‌ هلو ويتامين‌ آ، املاح‌ گوناگون‌ و چند آنزيم‌ مفيد دارد. از خصوصيات‌ بارز هلو نرمي‌ و لطافت‌ آن‌ است. گوشت‌ اين‌ ميوه‌ به‌آساني‌ از پوست‌ و هسته‌ جدا مي‌شود و به‌ قدري‌ آبدار است‌ كه‌ عده‌اي‌ آن‌ را آب‌ سفت‌شده‌ مي‌دانند. هلو با هر معده‌اي‌ سازگار است، ايجاد نفخ‌ نمي‌كند، خيلي‌ زودهضم‌ است‌ و از معده‌ و روده‌ به‌سرعت‌ عبور مي‌كند.
هلو املاح‌ فراوان‌ و مقداري‌ شبه‌فلز برم‌ دارد و به‌ همين‌ علت‌ يكي‌ از آفرينندگان‌ زيبايي‌ است.
اين‌ ميوه‌ ملين، مسكن‌ و مرطوب‌كننده‌ است، فرد تشنه‌ را سيراب‌ مي‌كند و آن‌هايي‌ كه‌ در اثر بيماري، آب‌ بدنشان‌ كم‌ شده‌ مي‌توانند از آن‌ استفاده‌ كنند. هلو از ميوه‌هاي‌ خنك‌ است، بوي‌ بد دهان‌ را از بين‌ مي‌برد و اشتها را زياد مي‌كند.
آب‌ هلو را بگيريد و شب‌ در يخچال‌ يا جاي‌ خنك‌ بگذاريد. صبح‌ ناشتا آن‌ را با شكر يا ترنجبين‌ شيرين‌ كنيد و نوش‌ جان‌ نماييد. به‌ اين‌ طريق، از منافع‌ سرشار آن‌ كه‌ از بين‌ بردن‌ صفرا و مرتب‌شدن‌ كار غدد داخلي‌ است‌ بهره‌مند خواهيد شد. مغز نيم‌سوختهِ هستهِ هلو قديمي‌ترين‌ داروي‌ التيام‌ جراحات‌ است. جويدن‌ مغز هستهِ شيرين‌ هلو كندي‌ دندان‌ را از بين‌ مي‌برد و لثه‌ها را محكم‌ مي‌كند.

گرمك‌

گرمك‌ خوراك‌ مطلوب‌ بيماران‌ است؛ زيرا مقدار قند آن‌ بسيار كم‌ و تقريباً نزديك‌ به‌ صفر است. مبتلايان‌ به‌ مرض‌ قند كه‌ از خوردن‌ انواع‌ خربزه‌ محرومند، مي‌توانند با خيال‌ راحت‌ گرمك‌ را نوش‌ جان‌ كنند و از منافع‌ سرشارش‌ استفاده‌ نمايند.
گرمك‌ سرشار از انواع‌ ويتامين، به‌خصوص‌ ويتامين‌هاي‌ آ، ب‌ و ث‌ است‌ و بيش‌ از ده‌ نوع‌ هورمون‌ گياهي‌ و آنزيم‌ دارد. از اين‌ رو، بسياري‌ از ناراحتي‌ها را درمان‌ مي‌كند.
اين‌ ميوه‌ ضد خشكي‌ پوست‌ و موست. اگر پوست‌ شما خشك‌ است، آب‌ گرمك‌ را با شير نجوشيده‌ )به‌ مقدار مساوي( مخلوط‌ كنيد و روي‌ آن‌ بماليد. اگر موهايي‌ خشك‌ و شكننده‌ داريد، آن‌ها را با ماده‌ خميري‌ بين‌ تخمه‌هاي‌ گرمك‌ ماساژ دهيد. مي‌توانيد همين‌ كار را با استفاده‌ از آب‌ گرمك‌ نيز انجام‌ دهيد؛ اما مورد اول‌ بهتر است.
همان‌ طور كه‌ تخمهِ گرمك‌ پس‌ از بودادن‌ باز و خندان‌ مي‌شود، هر كس‌ از گوشت‌ آن‌ تناول‌ كند شاد و بشاش‌ مي‌گردد. يكي‌ از مواهب‌ طبيعي‌ كه‌ در گرمك‌ به‌ وديعت‌ نهاده‌ شده، اكسير جواني‌ است. هر كس‌ از گرمك‌ استفاده‌ كند عمرش‌ برخلاف‌ عمر آن‌ كه‌ كوتاه‌ است‌ طولاني‌ خواهد شد.
عده‌اي‌ كه‌ عاشق‌ ميوه‌هاي‌ شيرين‌ و معطرند، اين‌ ميوه‌ را نمي‌پسندند و به‌ خوردن‌ هم‌خانواده‌اش‌ طالبي‌ علاقه‌ دارند. اما اين‌ افراد مي‌توانند گرمك‌ را پالوده‌ كرده‌ با شكر و گلاب‌ ميل‌ كنند. بهترين‌ موقع‌ خوردن‌ خربزه‌ يكي‌دو ساعت‌ بعد از صرف‌ غذاست، اما گرمك‌ ميوه‌اي‌ اشتهاآور است‌ و بايستي‌ پيش‌ از غذا خورده‌ شود. از خصوصيات‌ ديگر گرمك‌ اين‌ است‌ كه‌ از بروز چين‌ و چروك‌ صورت‌ و پيري‌ زودرس‌ جلوگيري‌ مي‌كند. براي‌ اين‌ منظور، پوست‌ آن‌ را روي‌ پوست‌ صورت‌ بماليد و يا به‌ همان‌ صورت‌ بگذاريد يك‌ ربع‌ ساعت‌ بماند. اين‌ ماسك‌ همچنين‌ ضد كك‌مك‌ و لكه‌هاي‌ سياه‌ صورت‌ است.

 

  
نویسنده : مريم ميلانی ; ساعت ۳:۱٧ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱۳ شهریور ،۱۳۸٢