ايمني مواد غذائي در آشپزخانه

مهمترين نكته براي پيشگيري از مسموميتهاي غذايي آن است كه قبل از تماس با غذا دستها را آب گرم و صابون بشوييد .
بعد از خروج از توالت ، تماس با سطل زباله و يا حيوانات خانگي دستها را كاملاً بشوييد .
زخمها و بريدگيها را بپوشانيد .
دستها را با حوله جداگانه اي خشك كنيد و از دستمال آشپزخانه براي اين كار استفاده نكنيد.
هر چند وقت يكبار ، دستمالها ، پارچه هاي آشپزخانه و ابرظرفشويي را سفيد ، ضدعفوني و يا تعويض كنيد .
سطوح كار ( روي ميز ، تخته آشپزخانه و ساير سطوح تماس با مواد غذايي ) را در آشپزخانه به طور مرتب ضد عفوني كنيد ؛ بويژه پس از آماده سازي مرغ و گوشت خام .
قبل از بازكردن قوطي كنسرو ، در آن را پاك كنيد .
ظروف ، سطوح كار ، قاشق ، كارد و چنگال را با آب داغ و مواد پاك كننده بشوييد . آبكشي كنيد و در صورت امكان بگذاريد تا كاملاً خشك شوند .
از تماس حيوانات خانگي با غذا ، ظروف و سطوح كار جلوگيري كنيد .
مواد غذايي بدون بسته بندي و يا از بسته بيرون ريخته شده ، مگس ، موش ، مورچه و سوسك را كه ناقل باكتريها هستند ، به خود جذب مي كنند . پس اين غذاها را بسرعت جمع آوري و محل مورد نظر را تميز كنيد .
از چاقو و تخته اي كه براي بريدن گوشت خام استفاده مي كنيد ، براي سبزيهاي تازه و غذاهاي پخته استفاده نكنيد و آنها را پس از هر بار استفاده بشوييد . بهتر است تخته جداگانه اي براي گوشت و مرغ خام داشته باشيد .
  
نویسنده : مريم ميلانی ; ساعت ٦:٤٢ ‎ب.ظ روز شنبه ٢٠ اردیبهشت ،۱۳۸٢